21 stycznia 2022

Rynek roślin jadalnych otrzymuje kulinarne wsparcie w Arizonie

Rynek Roślin Korzennych otrzymuje kulinarne wsparcie w Arizonie

Posted by Nancy Moraa on 08/06/2020 in Aktualności

Treść medyczna zweryfikowana przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Głównego Dyrektora Medycznego

Przemysł medycznej marihuany wciąż ewoluuje, tworząc nowe produkty dla pacjentów. Ulubionym produktem konsumentów są przekąski, a teraz także restauracje. Pojawia się coraz więcej restauracji serwujących najlepsze w smaku przekąski z marihuany.

Jak sprawić, żeby marihuana dobrze smakowała? To trudniejsze niż myślisz. Ale "Good Things Coming" jest zajęte redefiniowaniem jadalnych doświadczeń związanych z marihuaną. I jeśli

Poznaj szefa kuchni Arizona Edibles, Aarona Chamberlina

Szef kuchni Aaron pracował przez ponad trzy dekady w restauracjach w całych Stanach Zjednoczonych. Obecnie prowadzi dwie restauracje w centrum Phoenix. Jego umiejętności kulinarne doprowadziły go do biznesu edibles, który pomógł założyć w 2019 roku.

"Pamiętam mój pierwszy raz, kiedy spróbowałem jadalnego. Jadalny pochodził z dyspensarium około trzy lata temu. Byłem zszokowany okropnym smakiem. To był dla mnie otwieracz oczu. Wiedziałem, że mogę sprawić, aby jadalne smakowały dobrze". -Szef kuchni Aaron Chamberlin

Po spróbowaniu okropnego w smaku jadalnego produktu, Chamberlin został zainspirowany. Był nowym pacjentem z medyczną marihuaną w Arizonie. Właśnie przeszedł na medyczną marihuanę po tym, jak przez lata polegał na lekach na receptę. Dokonał zmiany po tym, jak doświadczył negatywnych skutków ubocznych.

"Po prostu nie byłem już tą samą osobą, którą byłem wcześniej" - mówi. "W końcu spotkałem lekarza, który zapytał mnie, czy używałem marihuany jako narzędzia medycznego i jako leku".

To właśnie tam rozpoczęła się podróż dla Aarona Chamberlina. Nie używał wcześniej marihuany, ale był ciekaw dowiedzieć się więcej. Po legalizacji medycznej marihuany w 2010 roku w stanie Arizona, Chamberlin był tym podekscytowany. Będąc pacjentem medycznej marihuany, docenił zalegalizowany dostęp do niej. A jego preferencje? Jedzenie! Problem? Kulki smakowały tak okropnie, że ledwo mógł je przełknąć.

Obrzydliwe smaki wczesnych jadalnych produktów z marihuany

"Zdałem sobie sprawę, że większość z tych firm produkujących jadalne produkty, które się pojawiały, nie wszystkie, ale wiele z nich - to byli po prostu niepoważni ludzie na swoim podwórku, robiący coś, co nie było odpowiednio dozowane, nie testowane" - podzielił się Chamberlin. "Większość jadalnych produktów miała fatalny branding. To skłoniło mnie do stworzenia firmy zajmującej się jadalnymi produktami z konopi. Chciałem znacznie wyższych standardów, z testami jako głównym czynnikiem i czymś, co smakuje dobrze."

Wtedy właśnie Chamberlin współzałożył firmę "Good Things Coming". Z powodzeniem prowadził pięć restauracji. Jednak pandemia koronawirusa spowolniła działalność firm. Było to jednak dla niego wciąż pozytywne zjawisko. Poświęcił czas, aby dowiedzieć się wszystkiego, co mógł o przemyśle marihuany. Zaczął też opracowywać własne przepisy na potrawy. Chciał stworzyć nowe przepisy na potrawy, które dostarczałyby czegoś więcej niż tylko szybko działającego "haju" mózgowego lub cielesnego. Niektóre odmiany marihuany mogą wzmocnić doznania smakowe. Inne mogą sprawić, że będziesz miał ochotę zjeść całe pudełko płatków śniadaniowych. Ale pośrodku była możliwość stworzenia kulinarnego doświadczenia z medyczną marihuaną.

Jest też osobista strona tej historii. Szef kuchni Aaron Chamberlin również stał się pasjonatem marihuany i wellness po tym, jak u jego przyjaciela zdiagnozowano nieuleczalnego raka. Nie tylko chciał stworzyć jadalne produkty, które będą dobrze smakować, ale również chciał, aby były one jak najzdrowsze.

W tej chwili marihuana rekreacyjna nie jest zalegalizowana w Arizonie. Jednakże, pojawi się ona na karcie wyborczej w listopadzie 2020 roku lub jako "pytanie stanowe" dla wyborców. Biznes, który Aaron Chamberlin rozpoczął już zbudował dobrą reputację wśród pacjentów MMJ w Arizonie. Jeśli stan idzie rekreacyjne, jego firma będzie rosnąć wykładniczo.

Nowy "High Growth" Partner dla "dobre rzeczy nadchodzą" w Arizonie

Szef kuchni Aaron Chamberlin znalazł nowego partnera w Copperstate Farms. Była to pionowo zintegrowana firma produkująca konopie indyjskie, która była bardzo pomocna w sprzedaży pysznych produktów "Good Things Coming". Laboratoria Copper State przetestowały wiele form destylatów, zanim dotarły do właściwych składników, które posłużyły Chamberlinowi do produkcji smakołyków.

9 lipca 2020 roku Copperstate Farms Management, LLC, ogłosiło mianowanie Aarona Chamberlina na stanowisko dyrektora generalnego marki "Good Things Coming". Co jest tak różne w produktach opracowanych przez Chamberlina i jego zespół?

    Wszystko naturalne i bezglutenoweTrzecie laboratorium testowane destylat z Copperstate FarmsNie ma sztucznych składników lub aromatówProdukty nie zawierają syropu kukurydzianego o wysokiej zawartości fruktozyŚwieże przeciery owocoweOrganiczny cukier trzcinowyValrhona czekoladowe brownies z dekadenckiej czekolady importowanej z Wenezueli i Dominikany

Z pasją do odżywiania i zdrowego stylu życia, Aaron kontynuuje wprowadzanie innowacji w niesamowitych smakach, takich jak Lawendowe Cytrynowe Dros, Francuskie Czekoladowe Brownie i Galaretki Mango Chile. Good Things Coming produkuje również cytrusy yuzu, wiśnie i granaty. Potrzeba dużo kreatywności i zapału, aby stworzyć coś, co ekscytuje konsumentów w kategorii jadalnej. Aaron Chamberlin ma ten zapał i talent.